18 Aralık 2011 Pazar

Peyzaj Sanatı - Peyzaj Örnekler





Topiary Sanatı

Topiary Sanatı

Babil'in Asma Bahçeleri

BABİL'İN ASMA BAHÇELERİ



"Bahçenin yamacına yaklaştığınızda, yapının kat kat yükseldiğini görüyorsunuz... Dev bitki yığınları, büyük ve kalın ağaçlar öylesine cazibeli ki, bakanları büyülüyor. Nehirden gelen bol suyu aletler yükseltiyor; ve dışarıdan bunları göremiyorsunuz." (Tarihçi Diodorus Siculus)

Kaya Bahçeleri

Kayalık bahçe (rock garden), ayrıca taş yığınından yapılmış çiçeklik (rockery) veya yüksek dağ bahçesi (alpine garden) olarak da bilinir, kaya ve taşlar ile kayalık bölgelerin yerlisi veya alp iklimine uygun bitkilerle oluşturulmuş bir çeşit bahçedir.

Zen Bahçeleri

Zen bahçesi Japonca Karesansui ) bir çeşit Japon kayalık bahçedir. Kum, çakıl, kaya ve bazen çimen veya diğer doğal unsurlar içeren sığ bir kum bahçesidir. Yaygın (ve hatalı) bir inanca göre Japon Zen rahipleri tarafından meditasyon amaçlı kullanılır.
Ryōan-ji Tapınağı

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri (Kew Royal Botanic Gardens)

Kew Bahçeleri (Kew Gardens)

The Royal Botanic Gardens; Kew (Kraliyet Botanik Bahçeleri; Kew) ya da kısa olarak Kew Gardens, Londra’nın güneybatısında bulunan Richmond upon Thames bölgesi ile Kew semti arasındaki bahçeler ve botanik seralardan meydana gelen 120 dönümlük arazinin adıdır.

Cansız Materyal Örnekleri - Cansız Materyaller




Hampton Court Sarayı Bahçe Şovu 2003'ten Görüntüler

Peyzaj Konstrüksiyonu Nedir?

Peyzaj Konstrüksiyonu Nedir?

Peyzaj mimarlığı içerisinde kullanılan sert elemanlara "konstrüksiyon" denir. Örneğin:Yol , havuz, pergol, oyun alanları

Peyzaj Konstrüksiyonu Elemanları:

1)Taban Elemanları:

Akvaryum Bahçe Duvarı





Çimler çıplak ayakla üzerlerinde yürümek içindir

Lütfen çimlere basınız! Çimler çıplak ayakla üzerlerinde yürümek, boylu boyunca uzanıp keyiflenmek içindir. Korkmayın, basın çimlere!




Bahçemde hep sağlıklı, yemyeşil, mis gibi kokan çimlerim olsun diyenlerdenseniz, hayal etmek yeterli değil. Sizin için birkaç küçük tavsiyemiz olacak.

Ne istediğinizi bilmeniz önemli
• Öncelikle, istediğiniz çim rengini belirlemeniz gerekiyor. Seçim sizin. İster açık yeşil, ister koyu. Hangisinin daha çok hoşunuza gideceğine karar verin ve işe koyulun.

Teras ve balkonlarda ilkbahar

Teras ve balkonlarda ilkbahar Bahçesi olmayan doğa dostları, sözümüz bu defa size. Bir saksı bile bahçeye özlemi dindirmeye yetebilir. Yeter ki isteyin…
İlkbahar geldi, günler uzayınca, hepimizin içinde bir rahatlık oluştu. Kentte sağlıklı yaşamak için biraz renge ihtiyacımız var. Beton bir bloktan çıkıp, beton bir yoldan yürüyüp, dört tekerlekli bir araca binip, tekrar beton bir bloğa yönelen insanların ruhu da betonlaşıyor gibi geliyor bana. Oysa çiçekli bir saksı, bir ağaç yaşamı güzelleştirmek için yeterli. Bir saksıyı çiçekli

Bu çiçekleri evinizde büyütmeyin !

Saksınızdaki çiçekler, evinize güzellik ve estetik kattığını söyleyen uzmanlar, bu çiçeklerin aynı zamanda sağlığınızı olumsuz etkileyebildiğini belirtiyor.

Stanley J. Kays Üniversitesi Georgia's Bahçecilik bölümünde görevli bir grup tarafından yürütülen araştırma, evin içinde saksılarda yetiştirilen çiçeklerin ve bitkilerin çevreye uçucu organik bileşenler saldığını ortaya çıkardı.

Çalışma süresince, araştırmacılar evde yetiştirilen Barış Çiçeği, Paşa Kılıcı, Sarkık İncir ve Areca Palm (tropik bir bitki) gibi 4 çiçek tarafından dışarı verilen uçucu organik bileşenlerin (VOCs) miktarını tespit edip ölçtüler.

İnci, İnci Bakımı, İnci Çiçeği, İnci Çiçeği Hakkında Bilgiler, Nasıl Bakılır?


Nisan-mayıs ayları arasında beyaz ve güzel kokulu çiçekler açan, 20-30 cm boyunda, sürünücü köklü, çok yıllık otsu bir bitki. Daha çok gölgeli ve rutubetli yerlerde, orman altlarında, vâdilerde ve dere kenarlarında yayılış gösterir.

Aranjman,Aranjman Yapımı

ARANJMAN YAPIMI



Aranjmanı yapmadan önce koyacağınız kabı ve yeri iyi tespit etmeniz gerekmektedir. Yemek masası aranjmanlarını mümkün olduğunca alçak tutmak faydalı olacaktır, böylece masada oturan kişilerin birbirlerini görmesi daha kolay olacaktır.

Çiçek konulacak kabın iyi tesbit edilmesi gerekmektedir, uzun boylu çiçeklere uzun boylu vazo; kısa boylu çiçeklere kısa boylu vazo; dolgun tarzda yapılacak olan aranjmanlara geniş vazo kullanılması faydalı olacaktır. Kısacası çiçeğin büyüklüğü uzunluğu ve hacmi çiçeğin konulacağı kapla orantılı olmalıdır.

Salon Bitkilerine Yaz Bakım Tüyoları

Yazın bitkilerinizin kışa oranla daha fazla bakıma ihtiyaçları var. Sadece balkon ve bahçe değil, salon bitkileri de aynı ilgiyi bekliyor.



Bitkilerinizin, yazın hızla büyüdüğünü göreceksiniz. Bu duruma katkıda bulunmak için, bitkinizin yaprak ve çiçek temizliğini yapmalısınız. Çiçek açan iç mekan bitkilerinizin üzerindeki, solmuş çiçekleri hemen temizlemeniz gerekir. Sararan yaprakları da hemen alın.

Meyvelerin Aşı Zamanı

Aşılama Nedir?
Aşılama, iki bitki parçasını bir bitkiymiş gibi kaynaşacak ve büyümelerine devam edecek şekilde birleştirme tekniğidir.
Yeni bitkinin üst kısmını meydana getirecek aşı kısmına kalem veya tek göz ihtiva ederse aşı gözü, alt kısmını ve kökünü meydana getiren kısmına anaç adı verilir.





Şekil 1. Aşı Malzemeleri

Balkon Tarımı Nedir? Nasıl Yapılır?




Yeşile, doğaya, bitkilerle uğraşmaya meraklıysanız, şehir hayatı içinde dar alanlarda bile olsa hobilerinizi devam ettirebilirsiniz...

Yeşile, doğaya, bitkilerle uğraşmaya meraklıysanız, şehir hayatı içinde dar alanlarda bile olsa hobilerinizi devam ettirebilirsiniz. Pencere önlerinde ve balkonlarda küçük bahçeler oluşturarak, toprakla, günden güne yeşeren, büyüyen bitkilerle hemhal olmanın lezzetine varmak mümkün.

Balkon Tarımı Nedir? Nasıl Yapılır?




Yeşile, doğaya, bitkilerle uğraşmaya meraklıysanız, şehir hayatı içinde dar alanlarda bile olsa hobilerinizi devam ettirebilirsiniz...

Yeşile, doğaya, bitkilerle uğraşmaya meraklıysanız, şehir hayatı içinde dar alanlarda bile olsa hobilerinizi devam ettirebilirsiniz. Pencere önlerinde ve balkonlarda küçük bahçeler oluşturarak, toprakla, günden güne yeşeren, büyüyen bitkilerle hemhal olmanın lezzetine varmak mümkün.

Mart Ayında Bahçe Bakımı

Mart ayında,düzenlemeye başlamak ve konumuna göre en elverişli bitkileri seçmek için uygun bir aydır. Evinizde camlı bölmelerde veya üstü kapalı sandıklarda bitki yetiştiriliyorsa, tehlikeli olabilecek oranda nem birikmesini önlemek ve bitkilerin solumalarını sağlamak için cam ve kapakları sık sık açılmalıdır. Bu işlem gündüzleri yapılmalıdır. Cam ile kapakların açılmaları bir saatten çok sürmemelidir. Güller Ocak ya da Şubat ayında budanmamışsa budama bu ay da yapılmalıdır.

İlkbahar - Yaz Bahçe Bakım Evreleri

Baharın yaklaştığı şu günlerde bahçe bakımınız için bazı öneriler

İlkbahar ve Yaz Aylarında Bahçe Bakımı Evreleri

Belleme ve kaba tesviye


Tasarım ve uygulamasını yaptığımız bahçeler yaz ve bahar aylarında, kışın geride bıraktığı izleri taşıyarak iyi bir bakıma ihtiyaç duyar. Gerek havaların ısınmasından, gerekse Bitkilerin gelişme dönemine girmesi nedeniyle, bahçedeki doğal örtüye en iyi yetişme ortamını sağlamak gerekir. Toprak kış aylarında kar, yoğun yağışlar, aşırı soğuklar nedeniyle sertleşir ve hava alma güdüsü

Orkide Çiçeğinin Bakımı

Orkide Çiçeğinin Bakımı



Bol ışık ister, ama yaz aylarında direk güneş ışığından koruyun.

ÇİÇEK KURUTMA YÖNTEMLERİ

Günümüzde, iç mekanlarda gerek doğaya olan özlemi gidermek, gerekse iç mekana daha canlı hareketli bir hava getirmek için saksı bitkilerinin yanı sıra vazoda kesme çiçek kullanımında artış olmuştur. Kuruduğunda seklini ve rengini koruyan, her an taze çiçek gibi çekici görüntüsü olan kurutulan bitkilerden yararlanmak fikri yeni bir üretim potansiyelinin ortaya

Besin eksiklik belirtilerini www.tarimmarketi.com daha geniş inceleyebilirsiniz.
çıkmasına neden olmaktadır.

2.TEMEL KURUTMA YÖNTEMLERİ

İlk zamanlar kuruyunca rengi ve sekli bozulmayan çiçekler kültüre alinmiş, bunların daha dayanıklı, iri çiçekli, katmerli, uzun boylu kültür varyeteleri elde edilmiştir.
Bu konuda yapılan araştırmalar çoğaldıkça değişik yöntemlerin kullanılması ile hemen hemen tüm çiçeklerin yeni toplanmış gibi son derece canlı bir, şekilde uzun sure iç mekanları süslemesi sağlanmıştır.

Bu kurutma çiçeklerin yanı sıra bazı bitkilerin dekoratif yaprakları okaliptüs, manolya, Eğreltiler gibi, bazısının tohum kapsülleri, tohum zarfları için haşhaş ve hatta bazen ilginç dalları keçi söğüdü, kızılcık, fındık için yapılmaktadır. çoban püskülü, ak diken gibi dekoratif meyveleri olan bitkilerde meyveleri için kurutulmaktadır. Tazeyken çabuk solan ya da dikkatimizi çekmeyen bazen bitkisel materyallerde kurutulduğunda önemli bir yardımcı materyal olarak dikkati çekmektedir .

Çiçek Kurutma Hakkında Bilgiler

Çiçek kurutmak kulağa zor bir işmiş gibi gelse de biraz emekle ve sevgiyle kurutacağınız çiçekler bütün bir yıl ömrünü sürdürecektir. Bu arada yaprak ve çiçek kurutmanın sırrı onları sadece kuruyken, çok düzgünken ve genellikle de tam olarak açmadan hemen önce koparmaktır.

Serin havada kurutma

İç Mekan Bitkilerinin Yetiştirilmesi

İç Mekan Bitkilerinin Yetiştirilmesi

a) SICAKLIK
Sıcaklık bitkilerin büyüme ve gelişmelerini etkileyen önemli bir faktördür. Sıcaklığın etkisiyle farklı bitkiler farklı şekillerde etkilenmekte ve gelişme farklılıkları göstermektedir. Her bitkinin sıcaklık ihtiyacı farklıdır. Bu bitkilerin pek çoğu 0 derecenin üstündeki sıcaklıklarda yetişmektedir. Soğuk ortamda kaldıklarında ölebilirler. Tropikal bölge bitkileri 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda bile zarar görebilir. Yüksek sıcaklık seven bitkilerin uzun ömürlü olabilmesi için hava nemi ve su

Seflera Bitkisi

Seflera Bitkisi


Diğer adıyla Şemsiye Çiçeği, ev şartlarında kolay yetişir. Araliaceae familyasından olup sürekli yeşil 7-9-11 parçalı yaprakları ile çok güzel görünümlü, çalı biçimli bitkilerdir. Yerini severse zamanla 2-2,5 metre yüksekliğinde bir ağaç halini alır.

Areka Bitkisi

Areka Bitkisi


Areka Bitkisi , gösterişli ve şık yapısıyla büyük salon ve bürolarda derin köşeleri doldurma özelliği ile sıkça kullanılmaktadır.

Büyük ofis ve salonların vazgeçilmez gösterişli çiçeği Areka Bitkisi‘nin bakımı kolaydır.

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

Geyik Boynuzu Çiçeği , Geyik Boynuzu Çiçeği Bakımı

GEYIK BOYNUZU

Yaprakları yeşil, dip kısmı sivri, uç kısmı çatallı, yana ve aşağıya doğru yönelmiştir, örtü yaprağı genç bitkilerde yeşil, sonraları kahverengidir. Kışın en uygun sıcaklık 16-18oC olup, 10oC'nin altına düşmemelidir. Yüksek orantılı nem (%75-80) ister. Gölge yerlerde yetiştirilebilir. Bitki doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Bol miktarda suya gereksinim gösterir. Yazın bolca sulanmalıdır. Kışın haftada iki defa su verilmesi yeterlidir. Üretimi ayırma ile yapılır.
Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

Coleus (yaprak güzeli) Çiçeği

COLEUS (YAPRAK GÜZELİ)


Yaprakları yeşil, kırmızı, pembe, sarı olup kendine has küçük mavi çiçekleri vardır. Aydınlık yerlerde iyi gelişir. Yoğun gölge yerlerde bulundurulduğundan yapraklarda yeşil renk oranının arttığı görülür. Gelişme döneminde 15-18oC, kışın 13oC'ye gereksinim gösterir. Yazın bol su verilmelidir. Üretimi tohum ve çelikle yapılır.

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

Calceolarıa (Çanta Çiçeği)

CALCEOLARIA (ÇANTA CICEGI)

Çiçekleri çok değişik renklerde (beyaz, krem, sarı, pembe, kırmızı) ve ilginç görünümlü (şekli çantaya benzer) otsu yapıda bitkilerdir. En iyi gelişmeyi 10-12oC'ler arasında gösterir. Aydınlık yarıgölge yerleri sever. Özellikle çiçeklenme döneminde nemli ortam ister. Büyüme ve çiçeklenme döneminde sulama bol yapılır. Üretimi tohum ile yapılır.

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaktüs Bakımı

Kaktüsler bol güneşe ihtihaç duyar. Tropik bir bitki değildir, İstanbulda açık havada yetiştirilmesi kolaydır.

Kışın dondan zarar görmez, tam tersine kışın üşümesi kaktüs için faydalıdır.

Kış boyunca ne kadar soğukta kalırsa yazın çiçek açması o kadar kesinleşir. Ama şimdi bunu öğrenince devamlı evde beslediğiniz kaktüsünüzü kış ortasında dışarıya koymamalısınız. Bu durumda büyük bir ihtimalle ölecektir. Önce yazın dış ortama alıştırmalısınız.

Sonbaharda havalar soğudukça bünyesi kolayca koruma mekanizmalarını devreye sokacaktır. Böylece soğuk havadan, dondan zarar görmez.

Kışın yeterince üşüdüyse türüne göre ilkbaharda veya yaz ortasında çiçek açacaktır.

Çiçekleri bir gün bile dayanmaz, birkaç saat sonra solup gider.

Kaktüs yetiştirmek ve bakımı: Kumlu topraklardan hoşlandığı söylenir ama aldırmayın ben denedim her türlü toprakta oluyor. Bir de kaktüslerin nadiren sulanması gerekir diye yanlış bir inanç var. Yazın normal sulayabilirsiniz. Sonbahardan yaz başlangıcına kadar çok az sulayın.

Aşk Merdiveni-Fujer çiçek bakımı

Aşk Merdiveni-Fujer
Eğrelti denince ilk akla gelen fujer cinsidir. Kolay yetişmekle beraber ihmale hiç gelemezler. Humuslu toprak kullanılmalıdır. Toprağı asla kurutulmamalı, ancak kökleri çürüyecek kadar da fazla su verilmemelidir.

ÖZELLİKLERİ:

Çin Herdemyeşili - Aglaonema Bakımı

AGLAONEMA

Anavatanı Çin olan bu herdem yeşil bitki, dünyada en popüler salon bitkilerinden biri olmuştur. Gençken yaprakları doğruca topraktan çıkar. Yaşlandıkça kısa da olsa bir sap meydana getirir. Yaprakları düz renk veya ebruli olabilir. Birkaç kurala uyulmak kaydı ile yetiştirilmesi kolaydır.

Beyaz Yelken(SPATHİPHYLLUM) Bakımı

SPATHİPHYLLUM

Egzotik görünüşlü Spathiphyllum çiçekli salon bitkileri sevenler için uygun bir seçimdir. Nemli ve sıcak ortamı sever.Ev şartlarında kolay yetişir. İlk ve sonbaharda olmak üzere iki kez çiçek açar. Parlak yaprakları direkt topraktan çıkar. Bitkiyi soğuk hava akımlarından korumalıdır.

ÖZELLİKLERİ:

Atatürk Çiçeği Bakımı

ATATÜRK ÇİÇEĞİ (Poinsettia)

Kış aylarının kesinlikle en gösterişli bitkisi Atatürk çiçeğidir. İpeksi, muhteşem renkli çiçekleri aslında yaprakların çiçeğe dönüşmüş halidir. Renk tonları krem, pembe ve kırmızı olabilir.

Gül Yetiştirme Teknikleri

GÜL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ


Kalıcı olduğu düşünülürse gül bitkisi dikilmeden önce gerekli hazırlığın dikkatle yapılmasıdoğru dikim sonrasında bakım ve budama işlemlerinin tam vaktinde uygulanmasıyla gülleriniz yıllar boyunca cazip çiçekleriyle bahçenizi süsler. Gül bakımı zor değil ancak ihtimam ve dikkat isteyen bir iştir.

Bahçelerde Küçük Dekoratif Unsurların Yarattığı Şıklıklar

Bahçelerde Küçük Dekoratif Unsurların Yarattığı Şıklıklar



Bahçe, Bahçe Düzenleme Bahçe, Bahçe Düzenleme, Bahçe mobilyaları, Bahçe Bitkileri, Peyzaj




Dağ evi - Dağ evleri Dekorasyon

böyle bir dağ evinde yeni yıla girmek hoş olurdu,doğrusu...
her şey bir yana,o küvetin üzerindeki pencere...


Dağ evi - Dağ evleri Dekorasyon



Dağ evi - Dağ evleri Dekorasyon


Dağ evi - Dağ evleri Dekorasyon





Dağ evi - Dağ evleri Dekorasyon


















Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika