18 Haziran 2011 Cumartesi

Bahçe Sefası

Bahçe, balkon ya da teras; güneşli havalar bize yaşadığımız mekanlarda içaçıcı değişiklikler yapmak için ilham veriyor. Özellikle çiçekler, mumlar ve küçük kalpler, bu güzel günlerin şirin birer öğesi.



Mumlar koruma altında

Gümüşi boşluklardan sızan mum aleviyle şiirsel etki bırakan ve rüzgardan koruyan mumlukları siz de kolayca yapabilirsiniz. Özellikle hobi malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğiniz metal telleri dikdörtgen şeklinde kesip üst kısmını bir santimetre kadar içe kıvırın. Kıvırdığınız kısmı yapıştırıcı ile yapıştırın. Ardından kare şeklinde katlayıp açık kalan kenarları yapıştırıcı ile tutturun. Mumluğunuzu, bahçe ve balkondaki masalarınızda değerlendirebilirsiniz.

Tatlı kıvrımlar

Sadece özel günlerde değil, her zaman kalpleri fethedecek lezzetli bir peçete halkası. Peçete halkası, aynı zamanda yemek öncesi aperatif olarak da tercih edilebilir.

Gerekli malzeme
• 8 adet kalp ekmek için hazır mayalı hamur veya ekmek hamuru
• Bir miktar margarin
• 1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı süt
• Beyaz peçeteler, süslemek için bir çiçek ya da çiçek dalı

Nasıl yapılır?
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Ekmek hamurunu su, yağ ve yumurta ile yoğurup kabarmasını beklemeden 8 parçaya bölün. Her birinden 35 santimetre uzunluğunda rulolar yapın. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Rulo yaptığınız ekmek hamurlarını, kalp şekline getirin ve fırın kağıdının üzerine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çırpıp karışımı kalplerin üzerine sürün. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz ya da isteğe göre renkli peçeteleri rulo haline getirin ve kalplerin arasından geçirin. Küçük bir çiçekle ya da çiçek dalıyla süsleyerek, servis yapın.

Süzülen ışık seli

Mutfaktaki eşyalar şirin dekorasyon malzemelerine dönüşebilir. Çaydanlığın içine yerleştirilen açılabilir, büyük bir çay süzgeci, bahçede sallanan keyifli bir fener haline gelebilir.

Gerekli malzeme

• Küçük mumlar
• Renkli bantlar
• Yapıştırıcı
• Çaydanlıklar için yapılmış, ortadan açılabilen büyük bir çay süzgeci

Nasıl yapılır?

Mumların alüminyum kenarlarına renkli bantlar yapıştırın. Ardından mumları dikkatlice, ortadan açılan büyük çay süzgecinin içine yerleştirin. Sıkıca kapatılan süzgeç artık kullanıma hazırdır. Bu tür küçük fenerlerden birkaçı, bahçenizdeki ağaç ve çalılara şirin bir görünüm verir. Masa üzerine yerleştirilecek çalılarda veya ev içerisinde asacağınız bir yerde de şık bir görüntü oluşturur. Not: Mum satılan yerlerde bazen alüminyum kapları renkli olan yatay mumlar bulunabiliyor. Bu ürünler mum kabına renkli bantlar yapıştırmanızı gerektirmez.

Yeşil yansımalar

Göz alıcı yeşil sıvının içindeki birkaç mum, yaşanan mekanda pozitif bir etki bırakıyor. Yeşil sıvı, süs amacının dışına taşarak, mumun akan damlalarına da zemin oluyor.

Gerekli malzeme
• Cam şişeler ya da ince, uzun vazolar
• Yeşil renkte gıda boyası
• Her bir şişe ya da vazo için üçer adet uzun mum

Nasıl yapılır?

Bir miktar suyu şişelere dökün ve 2 - 3 damla gıda boyasıyla renklendirin. Mumları şişelere yerleştirin. Gıda boyasının rengini, masanızın dekorasyonuyla uyumlu olacak şekilde seçmeniz, sofra düzeninin görüntüsünü güzelleştirir. Not: Kullandığınız şişe veya vazoların ağzı geniş olmamalı. Aksi taktirde mumlar eğik durur ve dengesiz bir yanma gerçekleşir.

Sihirli karanfiller

Saksıda yetişiyormuş izlenimi veren karanfiller, çok orijinal bir masa üstü dekorasyonuna dönüşüyor.

Gerekli malzeme
• Ağzı geniş, kısa bir vazo ya da bir saksı
• Bir ortanca veya japongülü
• Karanfiller
• Çiçekçilerde bulunan yeşillik

Nasıl yapılır?
Vazo ya da saksıyı bir miktar su ile doldurun. Ortanca ya da japongülünü içine yerleştirin. Karanfil saplarının alt bölümündeki yaprakları ayıklayın. Karanfil sapındaki yapraklar kısa sürede çürümeye neden olabileceği için suyla temas etmemeli. Karanfilleri ortancanın dalları arasında suya yerleştirin.

Daha şık görünmesi için vazo ya da saksının etrafına yeşillikleri dolayabilirsiniz. Yeşillikler ferahlatıcı ve taze bir görünüm verir. Büyük saksının yanında 1 - 2 küçük saksı veya uygun kaba da aynı işlemi uygulayıp birer karanfil yerleştirirseniz, masanız oldukça şık bir görünüme bürünür.

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder