30 Nisan 2011 Cumartesi

Trendy aksesuaınızı kendiniz yapın!

Eskimiş ahşap bir kutunuz ve bir boya fırçanız varsa, kendinize mermer görünümünde bir kutu yapabilirsiniz



Mermer, 2008'de yıldızı parlayan malzemelerden olacak. Dekorasyonun her alanında bu yıl bol bol rastlayacağız mermere. Hatta çoğu dekorasyon mağazasının vitrinlerinde mermerden yapılmış ya da mermer efektli objeler yerini almaya başladı bile! Biz de bu sebeple, herhangi bir zemin üzerinde mermer görünümü nasıl elde edeceğinizi size göstermek istedik.




Zemini hazırlayın
Üzerinde çalışacağınız zemini iyice zımparalayarak pürüzsüz bir yüzey elde edin.



Bazı oluşturun
Zımpara tozlarını nemli bir sünger yardımıyla temizleyin. Beyaz ve krem rengini ortak alacağınız kestirme fırça ile degrade geçişli olarak tüm yüzeyi boyayın. Kuruduktan sonra zımparalama işlemini tekrarlayın.

Efekt verin
Tampon fırçanıza alacağınız beyaz, krem, siyah, yeşil renkleri zemin üzerine tamponlayarak efekt oluşturun. Kuruması için bir süre bekleyin.

Gölgelendirin
Tampon fırçanızı su ve sıvı sabunla temizleyin. Fazla suyunu alın. Siyah akrilik boya ile yer yer minik dokunuşlarda bulunun. İstediğiniz görünümü elde ettikten sonra kuruması için kısa bir süre daha bekleyin.

Damarları çizin
Krem akrilik boya ve 00 kontür fırçası kullanarak istediğiniz kalınlıkta damarlar çizip çalışmanızı tamamlayın.

Vernikleyin
Tüm yüzeyi sprey vernikle koruma altına alın. Vernikleme işlemini iyi havalandırılan bir yerde, gaz maskesi kullanarak yapmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder