17 Mart 2015 Salı

Yumurta Kartonundan Kapı Süsü Yapımı ( Resimli )


Yumurta kartonundan kapı süsü nasıl yapılır ?
Merhabalar, evimizin her konusunda bulunduğu gibi kapılarında da bilhassa de dış kapısında kapı süsü kullanmayı severiz. özellikle evin girişi, ilk görünüm yoğun şekilde ciddi bir şeydir diye düşünen kişiler için kapı süsleri epey bir ciddiyet taşır. Piyasada onlarca kapı süsü bulunmakta elbette ama zaten bizim amacımız ürünler olmadığı için yahut bulamadığımız için yapmak değil hem evde ki eşyaların geri dönüşümünü sağlamak hem el becerimizi geliştirmek hem de evde boş oturmak yerine aile maddi durumuna bir nebzede olsun katkıda bulunmaktır. sebebiyse dışarıdan aldığımda oldukça nakit harcayacağımız bir aşırı eşyayı biz evde hiç aşırı masraf yapmadan veya çok az masraf yaparak elde edebiliyoruz. Bugün yumurta kartonundan yapacağımız kapı süsü de buna bir misal. hadi hemen başlayalım o zaman :)yumurta-kolisinden-çiçek
Öncelikle yumurta kolisinin yuvarlak kısımlarını kesin ve bu kısımlara farklı formlarda çiçek desenleri verin. Hatta bazılarını da yaprak şekli vererek çiçek ve yapraklardan oluşan karton süsler elde edin.
* Daha sonra sert karton parçanızdan çelenk şeklinde bir yuvarlak kesip bu kartonu boyayın ve
kuruması için bir kenara bırakın.
* Öte yandan kestiğiniz çiçek ve yaprakları boyama işlemine geçebilirsiniz. Tüm yaprakları ve çiçekleri işin içine birazda hayal gücü ve yaratıcılık katarak renk renk boyayın ve onları da kurumaya bırakın.
* Karton ve çiçeklerin boyası kuruduğunda artık yapıştırma işlemine geçebiliriz.Kendin yap projeleri kategorisinde  Boyadığınız yapraklar altta kalacak şekilde çiçekleri karton çelengin üzerine şık bir şekilde yapıştırarak yerleştirin. Bazı çiçekleri üst üste yapıştırarak daha kabarık ve dolu dolu bir kapı süsü elde edebilirsiniz. Bu aşamada tamamen el beceriniz ve hayal gücünüz konuşacak.
* Tüm çiçekleri aralıksız kartona yapıştırdığınızda kapı süsünüz hazır duruma gelecek.

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım * Tasarım Yaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder