21 Temmuz 2011 Perşembe

Evin ortasında havuz

Evin ortasına havuz yaptırdı!

Erzincan'da bir yurttaş kavurucu sıcaklara ilginç bir çözüm buldu.
Erdin Yılmaz Peker, iki yıl önce Cumhuriyet Mahallesi 429 Sokak numara 23’te depreme dayanıklı, 160 metrekarelik tek katlı müstakil ev yaptırdı.

Peker, 3 oda, 1 salondan oluşan evin 40 metrekarelik salonunundan ayırdığı 21 metrekarelik bölümünü ise 35 metreküp su alan havuza dönüştürdü.

12 Temmuz 2011 Salı

Sıradışı Koltuk Tasarımları


İnsan zekasının ve zevkinin sınırı yok, dolayısıyla tasarım konusunda da insanlar sürekli yeni modellerle insanların karşısına çıkıyor. Bazen farklılık adına yapılan üretimler kullanışsız olsa da buradaki koltuk ve kanepe tasarımları gerçekten harika. Bu bölümdeki koltuk tasarımlarından biri mutlaka size göredir…


Bu koltuk uzun balonların bir araya gelmesiyle tasarlanmış.

10 Temmuz 2011 Pazar

Deri Mobilyaları Nasıl Korumalıyız?

Konforlu, şık ve her mekana olduğu kadar her zamana da uyum gösteren deri mobilyalar diğer mobilyalara nazaran çok daha özeldir.

Mükemmel Banyo Önerilerileri



Dilerseniz yüzünüze bir avuç su çarparak başlayın güne, dilerseniz spa tarzı bir bakımla noktayı koyun... Modern banyoların tasarım çeşitliliğini gözler önüne seren yeni ürünlerden oluşan rehberimizi alışverişe çıkarken yanınıza alın...

Birbirinden farklı banyo bataryaları ve vitrifiyeleri ile hem estetik hem de farklı bir görüntü ortaya çıkıyor.

Serin sulara atılmadan önce... Odanızı ölçün ve küçük bir eskizini çıkartın. Böylelikle eşyalarınızı nasıl ve nerelere yerleştirebileceğinize dair daha kolay kararlar alabilirsiniz.
Banyonun bir ev için önemli bir yatırım olduğunu ve sizin de orada ne kadar süre kalmayı planladığınızı tartın.
Banyonun kimlerin kullanımına açık olacağı önemli bir konu. Tüm aileniz veya sadece siz? Belki de konuklarınız?

Duvar Kağıdı ve Kaplaması Çeşitleri ve Özellikleri



Duvar yüzeyleri dekorasyon yapılan mekanda istenilen etkiyi yaratmak için kullanılan en geniş yüzeylerdir. Aynı ortamda renkler ve dokularla birbirinden çok farklı etkileşim yaratmak mümkündür. Bu nedenle duvarlarda kullanılan malzemelerdeki çeşitlilik mümkün olduğunca çoğalmaktadır. Bu seçeneklerden biri de duvar kağıtlarıdır.

Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları




Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları

Boya yaparken öncelikle bilmeniz gerekenler şöyle belirtiliyor.
  • Mekanda ne gibi aktiviteler yapılacak?
  • Ne kadar ışık alıyor?

Jan Showers'dan 10 Dekorasyon Sırrı

Jan Showers'dan 10 Dekorasyon Sırrı Pek çok Hollywood yıldızının evini kendi mobilya, kumaş ve aksesuvar tasarımlarıyla döşeyen Amerikalı Jan Showers, iç mekanlarda stilleri ve dönemleri karıştırarak sürprizler yaratmaktan yana. Özellikle kendi koleksiyonu ile orijinal antika parçaları birlikte kullanmayı seven Showers, düzenlemelerini yaparken yararlandığı 10 altın sırrı paylaşıyor bizimle.

Lambiri montajı, Duvar ve taban kaplama, Optik Efektler

 Lambiri montajı



Ahşap kaplamayla elde edilen optik efektler...


Duvar ve tavan kaplamaları odaları daha sıcak ve rahat kılar. Profiller daima masif ahşaptan oluşur, ham ve mumlu, laklı veya cilalı modelleri vardır. Panelle bir taşıyıcı katmanından (MDF veya sunta) ve bir kontrplak ya da kaplamadan oluşur. Profillerle paneller arasındaki düşey birleşimler odayı yüksek gösterirler, yatay ya da diyagonal (çapraz da olabilir) döşenmiş duvar kaplamaları ise daha geniş. Oluklu levhalar karşıt biçimli dillerle birleştirilirse oturma odalarına, sofralara veya banyolara özel bir vurgu kazandırır ve ışığı ikiye katlar - odalar daha aydınlık görünür.

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Havuz tasarımları

Kuzey Londra'da, Thames Nehri kenarında yapılan çiçek ve bahçe fuarında modeller nefes kesen havuz tasarımlarını tanıttı.



Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım