14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yaz sıcağında bahçede duş keyfi

Yaz sıcağında bahçede duş keyfi
Sıcakların bastırmasıyla birlikte herkes serinlemek için farklı çözümler arıyor. Bahçesinde havuzu olanlar çok şanslı tabii ki. Onlar istedikleri zaman bırakıyorlar kendilerini serin sulara. Peki havuza sahip olmayanlar ne yapacak? Bahçe ürünleri sektörünün lider firması İCA Horne&Garden bu soruna harika bir çözüm getiriyor.

Balkondaki bahçeler...Hiç de zor değiller..

Balkondaki bahçeler...
Hem süs öğesi olarak hem de yemek yaparken kullanabileceğiniz bitki ve otları balkonunuzda veya pencerenizde bile yetiştirebilirsiniz.Bugünlerde evinizde kendinize bir yaz bahçesi kurabilir, hem dekoratif amaçlı hem de yemek yaparken kullanabileceğiniz bitkiler yetiştirebilirsiniz. Böylece bahçe sahibi olmadan sebze ve bitkileri dalından koparmanın zevkini mutfak veya balkon bahçeciliği yaparak keşfedebilirsiniz.Eskiden pek çok evin küçük de olsa kendine ait bir bahçesi vardı. Buralarda sebze ve çiçek yetiştirilirdi. Şimdi bunun yerini ev bahçeciliği aldı.

Teras & Balkon Bahçeleri İçin Öneriler

Teras & Balkon Bahçeleri İçin Öneriler

Pek çoğumuzun bahçesi yok. Biz’de teras ve balkonlarda doğa zevkimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Sakın çok çeşit yetiştiremiyorum diye ümitsizliğe kapılmayın, saksıda da yetişebilen pek çok bitki var. Bu yazı sizin için…

Ne tip bitkiler seviyorsunuz, çiçekli’mi, yapraklı’mı, kokulu’mu?… Öncelikle buna karar verin. Çiçekli bitkiler beraberinde arıları, kuşları ya da kelebekleri de sizin mekana çekebiliyor. Kokulular da öyle…
İlkbahar ve yaz için en güzel bitkiler bence çiçek açanlar. Gri kış günlerinden sonra bitki zevkini en çok onlar verebiliyorlar.

Çok Yıllık Çiçekli Bitkiler

Çok yıllık Bitkiler





SARDUNYA
(Pelargonium)

Anavatanı Güney Afrika olan sardunyalar hoş kokulu gür yeşilliği,parlak renkli demet demet çiçekleriyle şüphesiz dünyada en sevilen çiçeklerin başında gelir.Yetiştirilmesi, çoğaltılması kolay,çeşitleri zengin,çiçek açma zamanı çok uzundur.Öyle ki uygun şartlar altında o zarif çiçeklerini yıl boyunca bizden esirgemez.
Sardunyalar dört ana gruba ayrılır:
GENEL (Zonal)
En yaygın olan tür budur.Tüylü yaprakları düzrenk veya ebruli ,yuvarlak dilimli,çiçekleri demetler halinde sarı ve mavi hariç her renkte,katmerli veya yalınkat olabilir.Boyu 30-60 cm.kadar,budanmazsa çok daha fazla uzayabilir.Çiçeklenme süresi çok uzundur.Çelik ve tohumdan kolaylıkla çoğalır.

Balkonlarınızı renklendirin

Balkonlarınızı renklendirin

Balkonda oturmanın keyfi başka hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Hele bir de karşınızda kendi yarattığınız, gözünüz gibi baktığınız çiçekleriniz duruyorsa, keyfinize diyecek olmaz. Klasik ve yeni balkon çiçekleri ve kasalar içerisinde yetişen bitkiler güneşli bölgelerde sizi büyülü bir atmosfere sokabilirler. Çiçek kasaları, saksılar, küpler ya da küçük saksıcıklar için balkonunuzda mutlaka bir yer bulabilirsiniz. Dilerseniz de balkon demirlerine kasalar asabilirsiniz. Yalnız bu toprak dolu ağır kasaları asmadan öce demirlerin sağlam olup olmadığını bir kontrol etmeniz gerekiyor.

Çiçek Düzenleme Sanatı & İncelikleri & Püf Noktaları & Serbest Buket Hazırlama


Giris: Çiçek yaşamın vazgeçilmez bir ögesidir. İnsanlarımız doğanın uyanışını çiçeklerin güzel kokularından, renklerinden algılar. Doğan çocuğumuzu bir demet çiçekle karşılamak, başarılarımızı çiçekle değerlendirmek, hastalarımıza çiçekle geçmiş olsun demek, yitirdiklerimizi çiçekle uğurlamak modern dünyamızın geleneklerinden biridir. Doğanın bir parçası olan çiçekleri etrafımızdaki herkesle paylaşabiliriz. İnsanların yaşamı ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın bu aşamada uzatılacak çiçek yaşama sevinci verecektir. Çiçek yetiştirmek tohumdan çiçek oluşumuna kadar emek isteyen zor bir iştir. Çiçekçilik ise,

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Hangi çiçek hangi odaya? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Hangi çiçek hangi odaya? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "Hangi çiçek hangi odaya?

Ev dekorasyonunda çiçekleri kullanmak mekana ferahlık verir, renk katar. İyi ve akıllıca seçilmiş bitki türleri evin tüm bölümlerinde kullanılabilir.

Çiçekler ve salon bitkileri evinize karakter kazandırır. Tabii ki bir jungle'a çevirmemek koşuluyla. Her yerden çıkan ve tüm salonu saran bitki sapları hoşluk değil, boğulma hissi verir. Ama akıllıca bir dekorasyonla mutfak, banyo ve yatak odası dahil evin tüm bölümlerine çiçek açtırabilirsinzi.

Oturma odasına yeşil bitki
Özenle aranje edilmiş büyüklü küçüklü bitkiler, oturma odanızın havasını değiştirecektir. Seçeceğiniz çiçeğin rengi rengi koltuklarınki ile değil de halıyla aynı olursa daha uyumlu seçim yapmış olursunuz. Çiçeksiz yeşil bitkiler oturma odası için en uygun seçenektir.

Yatak odası için yapma çiçek
Uyuduğumuz ortamda çiçeklerin bulundurulması sağlık açısından doğru değil. Çünkü bitkiler çevreye gündüz oksijen verirken gece karbondioksit yayar. Ama mutlu sabahlar için iyi bir fikir oludğundan gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekler yatak odasında bulundurulmalı. Burada zevk size ait: Ya yeşil bitkilerle veya odanızın rengine uygun rengarenk çiçeklerle yeni güne, keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Vazoda çiçek bakımı



Çiçekçiden alınan çiçeklerin, vazoya yerleştirildiği zaman, suyun altında kalacak olan yapraklarını kopararak temizleyiniz.

Çiçeklerin saplarını, sapın içine hava girip su alımını engellememesi için, su dolu bir kabın içine koyunuz ve sulanan sapların uçlarını 2 cm kadar bıçak ya da makasla kesip, hemen vazoya yerleştiriniz.

Çiçeklerin konulacağı vazoya suyu su filtresinden koymayınız. Vazoya konan çiçeğin ömrünü uzatmak için, bir litre su içerisine 1 çorba kaşığı şeker koyabilirsiniz.

Güllerinizin

Sıcak yaz mevsiminde suyu günün hangi saatlerinde verelim?

Sıcak yaz mevsiminde suyu günün hangi saatlerinde verelim? Sıcak yaz mevsiminde sulama mutlaka sabah erken saatlerde başlatılıp sıcakların yükselmesi ile toprak ısısının artmaya başladığı, saat 11'e kadar yapılmalıdır. Bu saatlerde toprak ısısının gün içinde en düşük olduğu dönemdir. Akşam verilecek suyun meydana getireceği yoğun rutubet ortamı mevsim icabı sıcaklarında yüksek olmasından çimlerinizi tahrip eden toprak mantarlarının gelişmesine yardımcı olacağından doğru değildir. Sulama yağmurlama şeklinde homojen olarak yapılmalıdır.

Bitkilerin Sulama Zamanı ve Su İhtiyacı?

Bitkilerin Sulama Zamanı ve Su İhtiyacı? Her bitkinin su isteği mevsime, yaşadığı ortamın ekolojik şartlarına, toprağın bünyesine göre değişir. Genel kaide; toprağın nem durumunun kontrolü ile veya günümüz teknolojisinin geliştirdiği nem ölçerler vasıtası ile yapılacak tespitler doğrultusunda ihtiyaç duyulan su verilmelidir. Bitkilerin su tüketimleri sıcak ve kurak mevsimlerde artar, verilen su mutlaka bitki kök derinliğine inecek seviyede ve miktarda olmalıdır. Toprağın suyu alabilecek tavda olması gerekmektedir. Suyun bitkinin tüm kök sistemine hitap edecek derinlik ve genişlikte verilmesi gerekir. Bitkilere verilen suyun ılık olması tavsiye edilir. Bitkilerin su ihtiyaçları solma noktası geçirilmeden verilmelidir.

Bahçe Modası; Örgü Dokular




Sabah kahvaltısıyla güne başlarken üzerine sere serpe yayıldığınız örgü masa ve sandalyeler, havuz sonrası günün rehavetin üzerinden atabileceğiniz farklı tasarımdaki örgü oturma grupları ve şezlong sefaları bahçenizde, terasınızda ya da balkonunuzda kendine özgü büyülü köşeler yaratıyor.

Bahçe Dekorasyonunda Kuru Dal Kullanımı




Son yıllarda dekorasyonda kuru dal aranjmanları kullanmak moda. Kıvrımlı söğüt dalları, fındık dalları ya da kalın bambular… Kış aylarında da bu arajmanlar da en çok kırmızı gövdeli kızılcıklar kullanılıyor.

Bahçe İçin Aksesuarlar




Kimileri yoğun iş temposunun altında ezilirken kimileri de bahçesindeki şezlonga uzanıp keyif yapıyor. Bu keyfi daha da doyumsuz kılmak için bahçeleri dekore ederken her detayı gözden geçirmek gerekiyor. Önce bahçenizde nasıl bir ortam oluşturmak istediğinize karar verin. Örneğin dinlenmek için evinizin sakin ve fazla güneş almayan bir bölümüne hamak kurabilirsiniz.

Ekim alanı yaratın
Bahçenizi ekip biçmeye meraklıysanız sebzelerinizi yetiştirmek için kendinize bir alan belirleyebilirsiniz. Ayrıca küçük çocuklarınız varsa, bahçenin bir bölümüne minik bir oyun parkı kurabilirsiniz. Bu arada rahat ve dayanıklı bahçe mobilyaları ve renkli bir görüntü oluşturmak için bahçe aksesuvarları seçmeyi de unutmamak gerekiyor.

Bu sezon pek çok markanın koleksiyonunda yer alan rengarenk yemek takımları, çiçekli çatal-bıçak takımları, cıvıl cıvıl masa örtüleri ve meyve kaseleri bu iş için birebir. Ayrıca yemek sırasında servis arabaları da işinizi kolaylaştırır.



Ağaç kavuğundan mum
Özellikle hava karardıktan sonra meşale, kandil, hasır lambalar ve dekoratif mumlarla bahçenize romantik bir hava katabilirsiniz. Bu arada doğal ağaç kavuğundan yapılan mumlar bahçesine egzotik bir hava katmak isteyenler için iyi bir alternatif.

Bahçe Sulama - Bahçe Sulamanın Keyfine Varın



Yaz bahçeleriniz yeşilin en güzel rengine Raco Expert ürünleriyle kavuşacak. Botanika’nın ithal ettiği “Raco Expert Duş Başlı Hortum Tabancası” ile hassas çiçeklerinizi zarar görmeden sulayabilirsiniz.

Büyük çim bahçeleriniz için de “Raco Expert Metal Tam Yarım Atar Fıskiye”yi deneyebilirsiniz. Raco Expert bahçe ekipmanları sayesinde, su tasarrufunu en üst seviyede gerçekleştirmeniz mümkün.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Bahçeniz Mevsime Hazır mı?

Sabah kalktığınızda açık havada bir kahvaltı, iş dönüşünde gün batımıyla yorgunluk atmak ya da hafta sonu arkadaşlarınızla bir barbekü partisi yapmak istiyorsanız balkon, bahçe ya da terasınızı şimdiden hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Bu tür mekanlarda kullandığınız mobilyalar, geçirdiğiniz zamanın daha rahat ve keyifli olmasını sağlayacaktır.



Ayrıca rengarenk saksılardaki çiçekler, aydınlatma elemanları, şezlong ve hamaklar da mekanınıza farklı bir hava katacaktır. Tüm bu düzenlemeleri yaparken bahçe araç ve gereçlerine de ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Seçerken nelere dikkat etmeli?
Dikkat etmeniz gereken en önemli özellik, eşyaların dayanıklılığı olmalıdır.

Ağustos Ayında Bahçe Bakımı




Ağustos ayında yazlık çiçekler, balkon, teras ve saksılarda bulunan çiçekler dışında gübreleme işlemi son ermiştir. Ön hazırlığı yapılmış ağaç nakilleri bu ayın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilir.

Çimler hergün sulanıp haftada birkez kesilir: Ay boyunca iki kez "sarı lekelerin" oluşmalarına karşı özel maddeler kullanılarak mikroptan arındırılır.

Temmuz Ayında Bahçe Bakımı




Bitkilere verilen su artırılmalı ve asalakların oluşmamasına özen gösterilmelidir. Asalak görüldüğünde hemen asalakları yok eden bir ilaçla gerekli koruma önlemleri alınmalıdır; ilaçlamada en önemli nokta, hangi ilacın hangi asalak için etkili olduğunun bilinmesidir.

Haziran Ayında Bahçe Bakımı




Haziran ayı bahçe bakımı...

Güller bu dönemde tohuma kaçmaya başlarlar. Don tehlikesi geçtiği için yazlık bitkilerinizi dikebilirsiniz. Yürüme yoluna saksılar asabilirsiniz. Bu saksılar her gün sulama gerektirebilir. Bu yüzden düzenli bir sulama programı oluşturun.

Bahçenize Dekoratif Bir Hava Essin

Sıcak yaz geceleri meşaleler, hasır lambalar, paslanmaz çelikten yapılan mumluklar ile aydınlanıyor. ICA Home&Garden tarafından Almanya’dan ithal edilen Blomus mumluklar, bahçenize daha dekoratif bir hava verebilir.

Sıcak yaz geceleri meşaleler, hasır lambalar, paslanmaz çelikten yapılan mumluklar ile aydınlanıyor. ICA Home&Garden tarafından Almanya’dan ithal edilen Blomus mumluklar, bahçenize daha dekoratif bir hava verebilir. Bu yılın yenilikleri arasında yer alan paslanmaz çelik hafif küreler, havuz ve göletlerin romantik aksesuarları arasında.



Belçika’dan ithal edilen Le Prince Jardinier marka bahçe aksesuarları ise bahçe dekorasyonu için şık seçenekler sunuyor. Le Prince Jardinier marka paslanmaz çelik ve pirinç kombinasyonlu saksılar ve sulama kovaları bahçelere farklı bir estetik getiriyor.

Ahşap bahçe masasının kurulumu...

Ahşap bahçe mobilyalarının kurulumu hakkında ne biliyorsunuz?





Bahçe masasının kurulumu

Hazır olarak aldığınız bahçe masasının kurulumu oldukça basittir. Tek yapmanız gereken iki ağızlı kombine anahtarla somun vidalarını sıkıştırmak ve masanın ayaklarını tablaya monte etmektir.

Adım adım…

Küçük bir bahçe oluştururken...

Küçük bir bahçe oluştururken...



Bir bahçe kurma bir çoğumuzun değişmez rüyasıdır. Bahçenin dünyamıza sulh ve huzur getirdiği bir gerçektir. Ne varki başlangıçta acemilikten kaynaklanan hatalar bizi düşündüğümüzden çok daha fazla yorar. Bu yorgunluğun sonucunda duyacağımız yılgınlık duygusu bizi çok büyük bir doyumdan uzaklaştırabilir bahçeden.

Bahçe ve Çim Bakım Takvimi Çim ne zaman ekilmeli, ne zaman sulanmalı

Çim ne zaman ekilmeli, ne zaman sulanmalı, ne zaman boyları kısaltılmalı veya uzun tutulmalı ve dinlenme zamanı ne zaman olmalı?

ocak ayı bahçe ve Çim bakımı takvimi
ocak ayı içinde çim alanınız için yapabileceğiniz tek şey dökülen yaprakları temizlemektir. bu yağışlı ve çoğunlukla soğuk dönemde çimleriniz için yapabileceğiniz pek fazla bir işlem yoktur. ancak yine de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. donmuş çimlerin ve alanınızda oluşan göllenmelerin üzerinde yürümeyin. bunlar alanınıza zarar verir. ocak ayı alanınızda kullandığınız aletleri, makinaları bakımdan geçirmeniz için ideal bir aydır.

Şubat ayı bahçe ve Çim bakımı takvimi