30 Nisan 2011 Cumartesi

Ortopedik engelliler için neler yapmalıyız? Mekan, Tasarım

Ortopedik engelliler için neler yapmalıyız?



*Aydınlık bir mekan, yada başka bir deyiş ile görüş keskinliği bulunan bir mekan yeni bir rahatsızlığa sebebiyet vermemek için ortopedik engelli birey için büyük bir gerekliliktir. Ancak, hareket halinde iken çok gerekli bu durum, her yerden yönetilebilir bir ışık sistemi ile çözülmelidir.
*Görme engelli birey yaşadığı mekanı ancak hissedebilir ve duyabilir. Yada bedeninin başka bölümleri ile fark etme gücüne sahiptir. Burada sivri hiçbir çözüme fırsat vermeden gerektiği kadar obje ile çözümlenmiş mümkünse ortası boş bir mekan bireyin özel bir isteği olmadıkça iyi bir tasarıma olanak tanır.

Antika alırken ..

Antika ışıkta alınır...

Antikaya ilgi duyuyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, bazı ipuçlarına ihtiyacınız var demektir. Örneğin, müzayedeye katıldığınızda ünlü koleksiyonerlerin neler aldığına dikkat edin..

Müzayedeler

Faydalı Bilgiler / Tesisat, Bakım, Onarım

Şamandıranın Değiştirilmesi


Neye ihtiyacımız var?
Malzemeler

Şamandıra
Aletler
Ayarlanabilir pense, bardak


Eski şamandıranın çıkartılması:

Zemin Kaplama, PVC Döşeme

Neye ihtiyacımız var?

Malzemeler
PVC, Tutkal, çek pas
Aletler
Maket bıçağı, çengelli halı bıçağı, dişli tarak, çelik mastar, mezura, çelik metre, mala, falçata





Odanın Ölçüsünü Alalım:PVC’yi döşemeyi düşündüğümüz odanın ölçüsünü mezura yardımıyla ölçelim ve döşeyeceğimiz alanın ölçüsünü alalım.

Apartman boyamanın yeni yolu

Apartman boyamanın yeni yolu



Dekorasyon Tuzakları

Evinizde bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsunuz; ama ne eksik bir türlü bulamıyorsunuz. Hatalarınızı keşfedin, dekorasyon tuzaklarına düşmeyin.


Planlamayı atlamak
Dekorasyona başlamadan önce ayrıntılı bir taslak hazırlamanın ve gerekli malzemelerin listesini çıkarmanın size ne kadar zaman kazandıracağını tahmin bile edemezsiniz.

Kullanışsız mekanlar için pratik çözümler

Banyonuz size çok küçük geliyor olabilir, ya da belki hiç mutfağa girmek istemiyorsunuzdur. Oysa basit değişikliklerle bu dertten kurtulabilirsiniz.

Küçük banyolar
Dar alanlı banyolarda mükemmel sonuca ulaşabilmek için yapılması gereken, mevcut alanı doğru detaylarla şekillendirmektir. Küçük banyoların belli dezavantajları vardır: Küvet/duş, lavabo ve tuvaletin ayrı donanımları arasında en azından bazı açıklıkların sağlanması gerekir.

Mekanın genişliğine bağlı olarak dolap sayıları kısıtlanabilir. Çok daha geniş alanlı banyolarda rahat ve konuksever bir boyut kazandıran ama aslında banyoya ait olmayan sandalye veya kanepe gibi eşyalardan birçok küçük banyoda vazgeçmek zorunda kalırsınız.

Elektrik prizi nasıl değiştirilir?

Elektrik prizi nasıl değiştirilir?




Uygulama: Elektrik akımını, ilgili olduğu şalteri indirerek kesin. Eski prizin üst bölümünü çekerek çıkarın. Duvarda kalan iç mekanizmayı, tornavida yardımıyla vidaları gevşeterek sabitleyin. Orta kapağı duvara yerleştirin. İç mekanizmanın kapağını oturtun. Dış kapağı da yivlerini geçirerek yerine oturtun. Renkli panellerden birini seçerek en üst tarafa yerleştirin.

Not: Siz yine de güvenliğiniz açısından, çıkabilecek problemlere karşı prizleri değiştirirken işin uzmanı birinden yardım almayı unutmayın.

Lambiri montajı, Duvar ve taban kaplama, Optik Efektler

Lambiri montajı



Ahşap kaplamayla elde edilen optik efektler...


Duvar ve tavan kaplamaları odaları daha sıcak ve rahat kılar. Profiller daima masif ahşaptan oluşur, ham ve mumlu, laklı veya cilalı modelleri vardır. Panelle bir taşıyıcı katmanından (MDF veya sunta) ve bir kontrplak ya da kaplamadan oluşur. Profillerle paneller arasındaki düşey birleşimler odayı yüksek gösterirler, yatay ya da diyagonal (çapraz da olabilir) döşenmiş duvar kaplamaları ise daha geniş. Oluklu levhalar karşıt biçimli dillerle birleştirilirse oturma odalarına, sofralara veya banyolara özel bir vurgu kazandırır ve ışığı ikiye katlar - odalar daha aydınlık görünür.

Dekorasyonda renk

Hepimizin başına birçok defa gelmiştir; güzel bir mor, perde olduğunda gözünüze çok rahatsız edici gelebilir, ya da süper bir yeşil, koltuğunuzu kapladığında, mutasyona uğramış dev bir kurbağa gibi durabilir. Evinizin rengini değiştirmeye karar verdiyseniz ve herşey bittikten sonra "ama ben böyle hayal etmemiştim" demek istemiyorsanız, size seçiminizi kolaylaştıracak bir kaç önerimiz var!



Denge ve Uyum

Evinizde kullanacağınız renkleri belirlemede denge ve uyum, size yol gösterecek anahtar kelimeler olmalı. Bir rengin diğeri ile ilişkisi, yeni dekorasyon şemanız için önemli bir başlangıç olacağından, bu ikiliyi gözardı etmemekte fayda var. Bu nedenle,

Duvar kağıdı uygulaması

Çiriş ve kağıtların kesilmesi, kağıdınızı yapıştırmak için hangi çirişe ihtiyacınızın olduğunu seçeceğiniz yeni duvar kaplamanız belirler.



Doğru yapıştırma maddesinin seçilmesi duvar kağıdı işinde en önemli noktadır. Uygun çirişi ararken size ambalajın içinden çıkan prospektüs yardımcı olur.

Çirişin sürülmesinde ilke şudur : çok ince sürmek yerine çok kalın sürün. Gerekirse çirişi her zaman suyla inceltebilirsiniz. Duvar kağıdını keserken yukarıda altı, altta dört santimetre fazlalık bırakmanız önemlidir. Kağıt şeridini arkası yukarıya bakacak şekilde masanıza açın . Ayırma çizgisinden bir duvar kağıdı bıçağıyla ya da makasıyla kesin. İlk kağıt şeridini diğerleri için şablon olarak kullanarak her defasında yeniden ölçüm yapmak zorunda kalmazsınız.

Eskiyen duvarlara estetik çözüm...

Duvarlarınıza su bazlı örtücü astar uygulamaya ne dersiniz?




Su bazlı boya uygulaması yapılacak eski solvent bazlı veya renk değişimi yapılacak su bazlı boyalı yüzeyleri boyaya hazırlayan akrilik emülsiyon esaslı, örtücü, pigmentli astardır.

Uygulama alanları

Duvarlarınızı canlandırın !..

Duvarlarınızın renginden memnunsunuz ama ufak ta olsa bir değişiklik istiyorsunuz... O halde bu yazı tam size göre...



Damga basın
Duvarlarınıza damga basarak basit ama şık uygulamalar yapabilirsiniz. Piyasada hazır olarak bulunan damgaları kullanabileceğiniz gibi süngerden kendinizde hazırlayabilirsiniz. Uygulama esnasında süngerin ıslak değil, nemli olmasına dikkat edin.

Eskimiş eşyalarınızı yenileyin

Evinizde artık kullanmadığınız, atmak için kenara ayırdığınız ya da bodruma sakladığınız sandalyeleri ortaya çıkarma vakti...



Ufak tefek tamiratlarla yepyeni bir sandalyeye sahip olmak ister misiniz? O zamna hemen artık kullanmak istemediğiniz eski bir sandalye bulun ve aşağıdaki talimatları uygulamaya başlayın. İnanın sonuç sizi mutlu edecek...

Kurtlardan arındırın
Eski ahşapların pek çoğu az da olsa içinde kurt bulunduran minik delikler içerir. Çalışma yapmadan önce ahşap kurtlarını yok etmek için ilacı talimatına göre deliklere uygulayın. Delikleri ahşap macunu veya spatula kullanarak kapatın. Macun donduktan sonra zımparalayarak düzgün ve vernikten arınmış bir yüzey elde edin. Nemli bir süngerle zımpara tozlarını alın.

Trendy aksesuaınızı kendiniz yapın!

Eskimiş ahşap bir kutunuz ve bir boya fırçanız varsa, kendinize mermer görünümünde bir kutu yapabilirsiniz



Mermer, 2008'de yıldızı parlayan malzemelerden olacak. Dekorasyonun her alanında bu yıl bol bol rastlayacağız mermere. Hatta çoğu dekorasyon mağazasının vitrinlerinde mermerden yapılmış ya da mermer efektli objeler yerini almaya başladı bile! Biz de bu sebeple, herhangi bir zemin üzerinde mermer görünümü nasıl elde edeceğinizi size göstermek istedik.




Zemini hazırlayın
Üzerinde çalışacağınız zemini iyice zımparalayarak pürüzsüz bir yüzey elde edin.

Evlerimizde tehlike var! Riskler, Kazalar

Evlerimizde tehlike var!


Günlük hayatımızda evde başımıza gelen kazalar, iş kazalarının üç katı, trafik kazaları kadar da fazla. Bazen masum bir hareket beklenmedik kazalara yol açabiliyor ve üzücü sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle gelin hep birlikte evlerimizin içini dolaşıp kazlara davetiye çıkaran riskleri inceleyelim.

Mutfak
Tencerelerinizin kulplarını ve saplarını her zaman duvar tarafına çevirme alışkanlığı edinin; çünkü hem siz hem de çocuklarınız sağa sola koşuştururken ateş üzerindeki tencerenin sapına takılabilirsiniz. İçinde su kaynayan veya yemek pişirilen tencerenin devrilmesi, en olağan kazalardan biri, üstelik fena can yakar!

Osmanlı Mimari ve Tasarımının Türkiye’sine Yansımaları

Osmanlı Mimari ve Tasarımının Türkiye’sine Yansımaları

Tasarım; günümüzde çok sık kullanılan fakat ne anlama geldiği pek de anlaşılamayan bir sözcüktür. Bir tasarım kendi içinde bir yapıya ve bu yapı arkasında bir planlamaya sahip olmalıdır. Bütün sanatların temelinde tasarım vardır.

Tasarlama eylemi, oluşturulacak yapının organizasyonu ile ilgili her türlü faaliyeti içine almaktadır. Tasarım kavramını iki ayrı tanımla anlatmak gerekir. Hukukçular ve tasarımcılar tasarım kavramını farklı şekilde algılarlar. Amerikan Endüstriyel Topluluğuna göre tasarım; kullanıcı ve üreticinin karşılıklı yararını gözeterek; ürünlerin işlev, fayda ve görünümünü optimizme edecek şekilde yeni ürün fikirleri yaratmaya ve geliştirmeye yönelik profesyonel bir etkinliktir. Hukuki açıdan ise tasarım; bir ürünün veya bir parçasının çizgi, şekil, renk, biçim, doku, malzemenin esnekliği ya da süslemesi gibi insan duygularıyla algılanabilen çeşitli unsur veya özlerinin oluşturduğu görünümüdür.

2011 yazında evler ferah ve elegan olacak


Yazın canlılığı bu sezon da evlere yansıyor. doğanın yeşili, deniz mavisi 2011 yazında dekorasyona damga vuruyor.

Uçsuz bucaksız mavi gökyüzü, plaj tatili, rahat kamp tarzı ve güneşli tonlardan ilham alın. Oda ve banyo tasarımlarınıza yazın tarzını yansıtın.

Soft renklerin birleşmesi Belki de hiç düşünmediğiniz hatta yanyana asla olmaz dediğiniz renkler dekorasyonda ne kadar da efektif oluyor. Tıpkı mavi tonları ile hadalın bileşimi gibi.

Rüyalarınız kadar iddialı yataklar


 Rüyalarınız kadar iddialı yataklar
Orijinal fikirlerle birleşen konforu yansıtan fotoğraflara baktıkça bastıracak olan tembelliğin sorumluluğunu kabul etmiyoruz.:)

Dekupaj nasıl yapılır?

Evinizde ufak tefek kesim, onarım, ahşap eşyaların yapımı için amatör bir atölyeniz varsa, elektrikli tornavida ve matkabın ardından edinmeniz gereken en önemli aletlerden biri de daire ve dekupaj testerelerdir.




Dekupaj ve daire testere kullanmanın püf noktaları:

Güvenliğinizi düşünün
Elektrikli el aletlerinin kullanım talimatlarını dikkatlice okumadan, koruyucu baret, gözlük, kulak tıkacı, iş eldiveni, toz maskesi giymeden ve güvenli iş ortamı sağlamadan çalışmaya başlamayın. Çalışma ortamında ayaklar sağlam ve dengeli biçimde yere basmalıdır.

Dekorasyonda etnik objeler

Dekorasyonda etnik objeler



Etnik tarzın en önemli özelliği basit olmasıdır. Temel materyaller ve malzemeler uygulanır. Dünya üzerinde yaşayan farklı kültürlerle bütünleşmiş olan objeler, artık evlerimizin kah mutfağında, kah salonunda veya yatak odasında kullanılır oldu.

Bohem stili karıştırma sanatı

Bohem stili karıştırma sanatı


Zıtlıklar üzerine kurulu bohem stili, karmaşık ve yalın desenleri bir araya getirerek eğlenceli ve zarif bir tarz yaratıyor.

Bohem stili birbirine paralel ilerleyen moda ve dekorasyon dünyasını kasıp kavuruyor. Podyumlarda çiçek desenli elbiseleriyle salınan güzel modeller hippi rüzgârları estirirken, evlerde ise karmaşık desenler özgürce kullanılıyor.

Mutfak Masası Modelleri

Geniş bir mutfak gibisi var mı şu fani hayatta? Biz, bayanlar için en büyük nimet olsa gerek. Ama, ben çok gördüm büyük mutfakların yanlış mobilya seçimleri ile katledildiğini. Ve çok şahit oldum küçük mutfakların doğru seçimler ile dekoratif ve şık duruşuna. Neyse sözü uzatmak dan nefret eden biri olarak sadede geliyorum. Bugün sitemizde dekoratif mutfak masaları sizler için burada.



farklı, çılgın muhteşem masa tasarımı

Modern bir masa ve şık bir mutfak masası dizaynı.

Dekoratif Aksesuar Boyama Örnekleri

Ev dekorasyonunda dekoratif aksesuarlar tasarımları mekanları hareketlendiren ve olduğundan daha dekoratif ve şık görünmesini sağlayan en önemli ayrıntılardan biridir. Son zamanlarda özellikle ahşap boyama ve duvar boyamaya hanımların ilgisi oldukça fazla. Ülkemizde bu konuda hizmet veren kurslar ise bu ilgilerini değerlendirmek için hizmet vermektedir. Dilerseniz bugün sizlerle dekoratif aksesuar boyama örneklerini birlikte inceleyelim.
Varaklı altın yaldız tekniği ile şık ve dekoratif aksesuarlar yapabilirsiniz.
,

Beyaz sade renk merdivenleri ,i yaprak desenleri ile daha dekoratif bir mekana dönüştürmeye ne dersiniz?
,

Gökyüzünde bahçe keyfi

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar günden güne artan betonlaşma yüzünden daha çok yeşil alan ihtiyacı duyuyor. Bu yüzden yükselen yapılarla beraber bahçeler de binaların cephelerine ve çatılarına kadar taşınmaya başladı. Hatta artık binaların içindeki kapalı alanlara bile bahçeler tasarlanıyor. İnsanlar bu trend sayesinde hem kendi sebze ve meyvesini yetiştirebiliyor, hem de daha çok yeşile sahip olabiliyor.

İşte dikey bahçeler ve teras bahçelerine sahip olan ekolojik yeni yapılardan örnekler...



Gökdelen Ormanı

Ferah İç Mekanlar

Ferah İç Mekanlar


Herkes geniş gözüken, ferah bir yaşam alanı içinde yaşamak ister. Evinizi dekore ederken bazı detaylara dikkat etmeniz yaşam alanınızı çok daha sıcak, çok daha ferah hale getirecektir.

Evde yer kazandıran Gömme Dolap!

Kıyafetlere Düzen getiren Sistem: Gömme Dolap!

Tüm giysi ve aksesuarlarınızı içine rahatlıkla yerleştireceğiniz bir gömme dolap istiyorsanız, detaylarına da dikkat etmelisiniz.


Gömme dolaplar, ihtiyaçlarınıza uygun çözümler getirmekte son derece yardımcıdır. Dolabınız değiştirmeyi düşünüyorsanız, gömme dolap alternatifini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Gömme dolapların diğer avantajı ise, diğer giysi dolaplarına oranla daha az yer kaplamalarıdır.